Ingezonden

Heuvelrug wordt Kraanwatergemeente

(ingezonden door gemeente Utr Heuvelrug)

Stichting waternatuurlijkuitdekraan feliciteert de gemeente Utrechtse Heuvelrug met het behalen van de titel kraanwatergemeente.

Het kraanwater op de Utrechtse Heuvelrug is behoort tot het beste water van Nederland. Daar mogen we trots op zijn. Het is lekker, gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Daarom wil waternatuurlijkuitdekraan dat kraanwater overal gedronken wordt, thuis, op school, op het werk, onderweg en tijdens het sporten. Gemeenten kunnen het goede voorbeeld geven door zich kraanwater gemeente te verklaren.

Een gemeente mag zich kraanwater gemeente verklaren als zij toezegt alleen nog water uit de kraan te schenken in het hele gemeentehuis. Dat betekent dat iedereen tijdens raadsvergaderingen, lunches en andere bijeenkomsten geniet van heerlijk kraanwater. De actie kraanwatergemeente is georganiseerd door het waterleiding bedrijf Vitens. Waternatuurlijkuitdekraan promoot het drinken van kraanwater in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Verdere informatie: Gerry van der Hulst 06-18487564 www.waternatuurlijkuitdekraan.nl www.stemvoorkraanwater.nl