Heuvelrug

Collega’s over vertrek Homan. ‘Hoort bij Bert’

Collega-bestuurders van wethouder Bert Homan zijn niet verrast door diens aangekondigde vertrek. 'Hoort een beetje bij Bert.'

Wethouder Van Oostrum is in elk geval niet verbaasd over Homan's aangekondigde vertrek. 'Geen verrassing, nee. Bert heeft op veel plekken in Nederland gewerkt. Dat hoort een beetje bij hem, kennelijk.' Burgemeester Naafs houdt zich wat meer op de vlakte: 'Omdat Bert heeft aangegeven weliswaar aan een nieuwe uitdaging toe te zijn, maar heeft gezegd dat die nieuwe uitdaging ook hier kan zijn.'

Naafs betreurt Homans vertrek wel, mocht het definitief worden: 'Opmerkelijk overigens dat je die vraag niet stelt over Elisabeth (Van Oostrum; red.), want ook zij heeft haar afscheid aangekondigd. Ik vind het altijd jammer als mensen weggaan waarmee je hebt samengewerkt. Dat geldt ook voor de gemeentesecretaris, die elders een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Maar dat is nu eenmaal het lot van een burgemeester, dat hij altijd nieuwe mensen om tafel krijgt.'

Op de vraag of Naafs Homans eigen stelling onderschrijft dat die zijn opdracht heeft vervuld, wil Naafs geen antwoord geven. 'Daar gaat de gemeenteraad over. Het past de voorzitter van het college niet om daarover uit de school te klappen. En dat geldt ook voor je vraag of ik me nog steeds kapitein op het schip voel. Natuurlijk doe ik dat. Dingen om je heen veranderen. Het is aan een burgemeester om daarin mee te gaan. Dat zal ik na 19 maart ook doen. Ik zie wel wie ik aan tafel krijg.'