Sport

Dalto 1 verliest, A1, E1 en F1 kampioen

Dalto verliest maar heeft play-off's nog in eigen hand

Dalto had zichzelf al naar de play-off's kunnen spelen, maar dan moest er wel worden gewonnen van de ongeslagen koploper TOP/Justlease.nl in Sassenheim. Het werd helaas een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd was. TOP troefde Dalto op alle fronten af en met slechts drie doelpunten in één helft (11-3) was er geen hoop op een goed resultaat. Eindstand 23-14.

De wedstrijd begon voor Dalto met een bal die gelijk buiten de lijnen werd gegooid. Een veeg teken zo bleek al snel. Dalto zat geen moment in de wedstrijd en liet zich met name in de rebound keer op keer verschalken. TOP speelde gevarieerd en legde de zwakheden van Dalto bloot. Dalto was niet bij machte om in het spel om te schakelen en leed veel balverlies. Verdedigend ging het nog redelijk, maar de meeste aanvallen waren na 1 doelpoging weer voorbij. De 11-3 ruststand was een zorgelijke, want dit aantal goals is niet league-waardig. Wat echter nog meer zorgen baarde was het spel.

Dalto herstelde zich enigszins in de tweede helft maar kwam nooit echt dichterbij, daarvoor was TOP te goed.

Tot overmaat van ramp viel Jelle Steenbeek uit met een vervelende enkelblessure. Het seizoen lijkt voor hem voorbij. Zijn vervanger Dennis Brunt deed het niet onverdienstelijk, maar kon ook niet voorkomen dat er uiteindelijk een 23-14 op het scorebord stond bij het eindsignaal van de scheidsrechter. Gelukkig bleek naaste concurrent KZ ook te hebben verloren, zodat Dalto nog alles in eigen handen heeft om toch nog de play-off's te halen. Daarvoor moet in de laatste wedstrijd thuis van Fortuna worden gewonnen. Geen onmogelijke opdracht, maar dan moet er wel heel anders en zonder ontzag voor de tegenstander worden gespeeld.

De wedstrijd tegen Fortuna dat als zeker is van een play-off plek begint om 20.00 uur in Hoenderdaal.Dalto A1 ongeslagen kampioen

Na een ruime overwinning van 24-9 in de laatste wedstrijd was het ongeslagen kampioenschap een feit. Twee weken geleden was de A1 al kampioen geworden, maar dit kampioenschap kreeg nu extra glans door de ongeslagen status. Zo is het de A1 gelukt om al na 1 seizoen, vorig jaar werd onfortuinlijk gedegradeerd, terug te keren op het hoogste niveau. Een prestatie van formaat van spelers, trainers en begeleiding.Dalto E1 kampioen

Wat was het spannend in de eerste helft! Het leek wel of alle spelers stijf van de zenuwen waren in de wedstrijd tegen Antilopen E1. Dat was na het praatje in de rust helemaal over. Stond het bij rust nog 2-3, in de tweede helft liep Dalto E1, met mooie doelpunten, uit naar 9-4 en kon het kampioenschap worden gevierd!DaltoF1 ongeslagen kampioen

Het kampioenschap was al zeker voorafgaand aan de wedstrijd tegen de nummer 2 Fiducia. Maar een kampioenschap krijgt extra glans als je ook van de nummer 2 wint. En het was natuurlijk leuk dat dat de NOS juist vorige week tv-opnames kwam maken. Dus ook de F1 speelde op de tv-vloer. Het werd een spannende wedstrijd waarin in de tweede helft het verschil werd gemaakt. Dalto won na een achterstand uiteindelijk toch nog ruim met 12-6. De laatste wedstrijd van het seizoen werd weer ruim (10-1) gewonnen zodat de F1 het kampioenschap kon vieren met een ongeslagen status. Hiermee behaalde de F1 al kampioenschap nummer twee dit seizoen, want op het veld bleken deze toppers ook al te sterk voor hun tegenstanders.