Z-GR 2014

D66: geen parkeergarage op H26

674

D66 wil van snelwegboerderij Hoofdstraat 26 geen parkeergarage maken. Dat zegt lijsttrekker Hugo Prakke in zijn column op Hillridge.

De komende week publiceren we elke dag een column van een van de acht lijsttrekkers, plus een terugblik van de vertrekkende lijsttrekkers. Omdat D66 zo netjes op tijd was en zich zo keurig aan de opdracht -concrete doelen, geen jargon- hield mogen zij vandaag als eerste.

In zijn column wijst Prakke een parkeergarage op snelwegboerderij Hoofdstraat 26 in concreto af. Dat is opmerkelijk, want daar stevende wethouder Homan wel op af, de afgelopen jaren. Het landgoed naast de snelwegboerderij is inmiddels in handen van Triodosbank, die er een nieuw binnenlands hoofdkantoor wil bouwen voor duizend man personeel.

Omdat ook nog een parkeerplaats op dat terrein -landgoed Reehorst, dat ligt in het natuurcordon EHS- veel verzet oproept opteerde de wethouder afgelopen najaar voor een half verdiepte parkeergarage op het terrein ernaast, een oude boerderij in handen van de gemeente. Dat was weer opmerkelijk omdat over de inrichting van dat terrein net een uitgebreid inspraaktraject loopt, waarin een parkeergarage de handen vooralsnog niet erg op elkaar krijgt.

In haar terugblik zegt vertrekkend lijsttrekker en huidig wethouder Van Oostrum trots te zijn op de zaken die zij en D66 hebben bereikt in de afgelopen collegeperiode. 'Als voormalig lijsttrekker van D66 heb ik mijn mannen met plezier en bewondering gevolgd. Samen hebben wij de verkiezingsbelofte en winst van D66 goed waargemaakt.'