Z-GR 2014

Streekstra wil cultuurhuis verlaten

BVH-lijsttrekker wil wel erg letterlijk 'naar de inwoners toe'. Volgens Streekstra moet de gemeenteraad in kleine zaaltjes en elke keer in een ander dorp vergaderen.

Dat zegt Streekstra in zijn lijsttrekkerscolumn op Hillridge. 'De leden van de raad zitten nu te ver van elkaar, dichter bij elkaar is beter, een beetje op elkaar gepakt dus. Dit bevordert de intimiteit, bij elkaar op schoot zitten leidt ook tot snelle correctie op gedrag,' aldus Streekstra, die soms op losse flodders en niet altijd op voldoende dossierkennis, maar nooit op saaiheid betrapt kan worden.

Volgens Streekstra moet de gemeenteraad 'de hyperbolische paraboloïde in Doorn verlaten en telkens ergens anders in de gemeente bijeen komen. Elk dorp dient twee keer per jaar een ruimte beschikbaar te stellen, niet dezelfde natuurlijk.'  Bovendien, vindt Streekstra, moeten de raadsleden niet altijd op hun gerieflijke zetel plaatsnemen, maar een strijdperk betreden: 'Wanneer er belangrijke verregaande beslissingen moeten worden genomen dan dient de ruimte zodanig te zijn dat de raad moet staan. Dus:geen stoelen voor de leden. Ruimten, beperkt van afmetingen, niet voor publiek maar voor de arena waarin de raad zijn strijd staande levert,' aldus Streekstra in zijn column.