Ingezonden

Huis Doorn: Eerste Collectiedagen Europeana 1914-1918

(ingezonden door Huis Doorn)

28 & 29 maart: Eerste Collectiedagen Europeana 1914-1918 bij Museum Huis Doorn

Huis Doorn op zoek naar persoonlijke verhalen en objecten uit de Eerste Wereldoorlog

Doorn, 24 maart 2014

Graag nodigen wij u van harte uit voor de eerste Collectiedag van Europeana 1914-1918 bij museum Huis Doorn op vrijdag 28 maart aanstaande vanaf 10:00 uur. Museum Huis Doorn is door het ministerie van OCW benoemd tot officiële herdenkingsplaats voor de Eerste Wereldoorlog en geeft aankomend weekend de aftrap voor de Eerste Wereldoorlog Collectiedagen van Europeana 1914-1918 in Nederland. Nederlanders die in het bezit zijn van persoonlijke verhalen, objecten, documenten, foto’s, dagboeken, kranten en andere voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog worden opgeroepen om op de speciale collectiedagen, op 28 en 29 maart, naar Huis Doorn te komen. Eigenaren worden op de collectiedagen geïnterviewd over de achtergrond van het ingebrachte object of document. Vervolgens wordt het voorwerp of het document gefotografeerd of gescand en samen met het persoonlijke verhaal opgenomen in het pan-Europese digitale archief Europeana. Tijdens de collectiedagen zijn WOI-experts aanwezig die nadere informatie kunnen geven over de ingebrachte voorwerpen en documenten. Voor meer informatie: www.huisdoorn.nl en www.europeana1914-1918.eu