Heuvelrug

Supermarkt Maarn nu ook zondags open

000959

De Maarnse supermarkt Plus gaat vanaf eind april ook zondags open. Campinggasten zouden er op rekenen.

Met het nieuwe campingseizoen in aantocht heeft de leiding van de Maarnse supermarkt Plus besloten vanaf 27 april ook op zondags de winkeldeuren te openen. Veel van de gasten van de campings die Maarn omringen zijn namelijk stedelingen. 'En die zijn gewend dat de supermarkt ook zondags open is,' aldus assistent-bedrijfsleider Tessa.

Dat de politiek afgelopen februari definitief groen licht gaf voor de zondagsopenstelling heeft zeker bijgedragen aan het besluit, zegt Tessa, die tegelijk beaamt dat Plus Maarn wel met enige tegenzin de deuren zondags opent. 'Tegenwoordig wordt je wel verplicht open te gaan.'

Met Maarn komt het aantal Heuvelrugse supermarkten met zondagsopenstelling op acht. De AH' s in Doorn en Driebergen, de Jumbo' s in Amerongen en Driebergen en de C1000 in Doorn gaven afgelopen zomer de aftrap. Vrij spoedig daarna opende ook Lidl Driebergen de deuren op zondag.

Van alle Heuvelrugse supermarkten is alleen de AH in Leersum nog zondags gesloten. Bedrijfsleider Koelewijn heeft eerder laten weten de zondagsopening niet voor eeuwig te kunnen tegenhouden. 'Op een gegeven moment moet je mee, omdat het van je verwacht wordt. Als mijn klanten dat willen, ga ik ook zondags open.'

De kans dat het onderwerp zondagsopening op korte termijn terug komt op de politieke agenda is overigens klein. Tijdens de formatiebesprekingen hebben de christelijke partijen CU en SGP het onderwerp wel op de agenda gezet, omdat de politieke meerderheid voor de koopzondag sinds de verkiezingen verschoven zou zijn naar een politieke minderheid.

Toch wil de meerderheid van de nieuwe gemeenteraad het onderwerp liever niet nu alweer oprakelen. Gisteren stemden CU en SGP daarom vast in met het uitstellen van de koopzondagdiscussie naar een 'evaluatie' op een niet vastgesteld moment.