Heuvelrug

Roemrucht villakrot maakt plaats voor drie nieuwe

Afgelopen week ging dan toch de langverwachte slopershamer door het roemruchte villaatje op de Driebergse hoek Loolaan-Hoofdstraat. Dertigduizend paar ogen volgden dagelijks het verval. (437 woorden)

De woning -een typisch zestigerjarenvillaatje, er staan er veel in het lommerrijke Driebergen- kwam een jaar of tien geleden leeg te staan. Weinig opmerkelijk, gezien de locatie; een hoek waar elke weekdag rond de dertigduizend automobilisten afremmen, optrekken of langsrazen.

Na het vertrek van de laatste bewoner trad het verval in. Even nog bliezen lokale krakers wat leven in de woning, totdat ze ergens de vlam lieten inslaan en er van hogerhand hekken omheen kwamen.

Sindsdien verpauperde het geheel verder, tot grote ergernis van beschafde dorpsbewoners, die de verloederde entree een weinig verheffend visitekaartje voor Driebergen vonden. Waarop de slimme Showprint de bouwval omhulde met enorme reclameposters, elke dag gezien dus door zo’n dertigduizend paar ogen. Nu en dan mocht een plaatsgenoot een eigen ontwerp op her reuzecanvas plaatsen, of verschenen er advertenties voor het goede doel.

Vorig jaar was er de aankondiging dat de bouwval zou worden omgetoverd in een zomers terras, compleet met zand en bier. Tot ergernis van lokale media die er vol intrapten bleek dat een 1-aprilgrap. Het zand werd later in zakjes verkocht voor het goede doel.

In 2012 kreeg de locatie nog de aandacht van hamburgerketen McDonald’s, dat er een McDrive wilde vestigen. Ofschoon een poll van Hillridge uitwees dat zulks op veel bijval kon rekenen vanuit de bevolking werd dat idee onmogelijk geacht en weggelachen door het Heuvelrugse gemeentebestuur. Waarop McDonald’s uitweek naar de andere zijde van de  A12, waar het opnieuw bot ving.

Ergens vorig jaar werd de bouwlocatie -inmiddels geen woon-, maar bedrijfsbestemming- verkocht door de in Thailand residerende eigenaar aan het Edese Ingeniousvastgoed, dat het pand dus afgelopen week liet slopen.

‘Nee, geen idee wat er komt’, aldus de vriendelijke sloper -opvallend naamgenoot van een Heuvelrugse wethouder- woensdag. ‘Wij maken dingen alleen kapot. Daarvoor moet je bij de eigenaar zijn. Die waren hier net nog, van die jonge types in BMW’s.’

Komende maanden wordt er gebouwd aan drie nieuwe villaatjes, laat de zaakgelastigde wethouder Boonzaaijer weten. ‘Eerst was sprake van een grote villa, maar het worden er toch drie kleine.’

Uit nader onderzoek door de hulptroepen van Hillridge blijkt het te gaan om -aldus de reclametekst-  ‘3 zeer luxe kantoorvilla’s op één van de mooiste kantoorlocaties van Driebergen. De kantoorvilla’s zijn volledig op maat te realiseren en de architectuur wordt in overleg met de eindgebruiker bepaald. De kantoren zijn beschikbaar vanaf circa 350 vierkante meter.’

Lees ook:

1 April; Niks glasklikoos, niks Driebergen aan Zee

Provincie verbiedt reclame bij guerillakunst
McDonalds niet welkom aan Loolaan, wel verderop