Ingezonden

Carbidschieten mag wel in Woudenberg

Carbidschieten in Woudenberg mag buiten bebouwde kom

(ingezonden door gemeente Woudenberg)

Datum: 11 december

Nummer: 112

WOUDENBERG – Ook deze jaarwisseling geldt dat carbidschieten in Woudenberg mag, maar alleen buiten de bebouwde kom van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. De regel is bedoeld om overlast, vernielingen en schade te voorkomen. De jaarwisseling moet voor iedereen feestelijk, maar vooral ook veilig zijn.

Sinds vorig jaar mag carbidschieten alleen buiten de bebouwde kom en gelden er regels over onder meer de afstand tot bijvoorbeeld en agrarische bedrijven. De regel ging van kracht naar aanleiding van een brief die de gemeente kreeg van een agrariër. Hij leed flinke schade door het carbidschieten. Burgemeester Cnossen: ”De gemeente roept inwoners op om ook bij carbidschieten rekening te houden met anderen en zich aan de regels te houden, zodat de jaarwisseling net als vorig jaar rustig en veilig verloopt.” De gemeente controleert of de regels nageleefd worden.

Regels omtrent carbidschieten

Voor de veiligheid geldt er een aantal regels voor het carbidschieten. Zo moet er voldoende afstand worden gehouden van paden en gebouwen en moet de melkbus zo afgeschoten worden dat toeschouwers niet in de schietrichting kunnen komen. Alle regels die gelden voor carbidschieten staan op www.woudenberg.eu.