Maarsbergen

Maarns feest naar augustus, in Maarsbergen

Het grote Maarnse feest -volgende week, met Ilse de Lange- gaat niet door. Het wordt verplaatst naar eind augustus in Maarsbergen. Ter compensatie komt er een wereldberoemde deejay.

Vandaag krijgen alle vijfduizend kaartjeskopers bericht van het uitstel. Om dat uitstel goed te maken krijgen ze op de nieuwe datum -vrijdag 29 augustus- toegang tot een zogenaamde golden circle, zodat ze in elk geval vooraan staan. Voor vip-kaartjeshouders wordt als goedmakertje een panoramadek gebouwd. 'Dan zit je natuurlijk helemaal mooi te kijken. Letterlijk en figuurlijk,' zegt organisator Cees Chevalier.

Ook wordt het programma verlengd tot een zes, zeven uur durend muziekfeest, met als extra act 'een hele beroemde DJ'. 'Een Nederlandse DJ, meer kan ik even niet zeggen. Maar zeker top twintig,' aldus Chevalier, die niet zijn finest hour zegt te beleven, vanwege de tegenslagen die zijn uit de hand gelopen hockeyfeest te verwerken krijgt. 'Ik zit nu even niet te lachen, nee.'

Vorige week was er nog de hoop dat 'een grote bank' de tegenvallende kaartverkoop in een klap goed zou maken door de aankoop van tweeduizend kaarten voor haar medewerkers, maar daarvoor bleek het te kort dag. Dus kwam de exploitatie niet rond en moest het hele feest verplaatst. Morgen bepaalt Chevalier in overleg met de gemeenten de nieuwe venue van zijn feest, want dat kan vanwege de aanleg van een kunstgragsveld niet langer op de velden van de Maarnse hockeyclub plaatsvinden.

Landgoed Valkenheide heeft de voorkeur van Chevalier, maar mogelijk wordt het toch het Maarsbergse feestterreintje bij de hoek Rottegatssteeg en Haarweg. 'Qua ambiance is Valkenheide fantatstisch, alle faciliteiten zijn aanwezig en het heeft een goede ontsluiting. Maar we willen dit voor het dorp Maarn doen. Door omstandigheden kan dat dan niet, maar dan vind ik Maarsbergen weer beter. Ik ga er zo weer naartoe, met de rolband en mijn meetapparatuur.'

Chevalier zal de gemeente morgen ook vragen om de kaartverkoop te mogen uitbreiden naar 12000 stuks. 'Ik heb al dertigduizend euro uitgegeven, maar er is nog geen knikker binnengekomen. En nu moet ik weer nieuwe milieurapportages laten maken. Dat verlies zou ik graag willen goedmaken.'

Chevalier is nog wel een tikje onzeker of alles goedkomt met het feest. Er is veel hulp en begrip, maar er zijn ook leveranciers, zegt Chevalier, die niet aardig doen. Bovendien moeten de gages van de artiesten betaald, maar is tegelijkertijd voorzichtigheid geboden, omdat onzeker is hoeveel kaartjeskopers hun geld terug willen. En verder moet het feest de procedures opnieuw doorlopen.

Gelukkig heeft Chevalier een sponsor -een nog niet nader te noemen grote landelijke organisatie- gevonden die garant wil staan voor de exploitatie, hoewel ook daar nog een handtekening gezet moet worden. Vertrouwen heeft Chevalier in elk geval in burgemeester Naafs: 'Naafs heb ik heel hoog zitten. Die roept telkens: houdt nu eens op met bedenken dat het niet kan, maar bedenk nu eens met zijn allen dat het wel kan. Want je kunt een slag verliezen, maar daarmee heb je de oorlog nog niet verloren.'

Koop hier je kaarten voor Three Times a Lady, met zes uur lang muziek van Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis en Ruth Jacott. En tussendoor Nederlands eerste dancedeejay Ben Liebrand.