Sport

Nieuwe trainer Dalto ondertekent contract

(ingezonden door Dalto)

Riko Kruit wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Dalto/BNApp.nl. De 39-jarige trainer tekende afgelopen week het contract en wordt zodoende de opvolger van Ron Steenbergen, die na drie seizoenen terugkeert naar zijn oude club Oost Arnhem.

Kruit is geen onbekende bij Dalto. Als speler van de Driebergse hoofdmacht bereikte hij in 2006 de Korfbal Leaguefinale in Ahoy. In 2008 sloot Kruit zijn carrière als speler in stijl af bij Dalto met de Nederlandse titel op het veld. Zijn actieve korfballoopbaan begon Kruit op jonge leeftijd bij het Scheveningse KVS. Later maakte hij de overstap naar Nic, vervolgens naar Die Haghe om tenslotte bij Dalto te eindigen. Ook met het Groningse Nic speelde hij tweemaal de finale in Ahoy. Als trainer startte Kruit in het seizoen 2008-2009 bij het Zuidlarense Ritola. Nadien was hij trainer bij achtereenvolgens KVS, DeetosSnel en Blauw-Wit Amsterdam.

Kruit stelt meerdere bijzondere herinneringen aan Dalto te bewaren: ‘Dalto voelt als mijn club, ik heb daar mijn korfbalcarrière op een fijne manier weten af te sluiten. Ik voel me verbonden met de club, de supporters en de jeugd. Dat ik nu aan de slag mag gaan met de selectie past in de ambitie die ik heb op trainersgebied. Ik wil Dalto graag een stapje verder brengen.’

%d bloggers liken dit: