Ingezonden

Biga Groep overhandigt eigen krant aan burgemeester

Persbericht

(ingezonden door Bigagroep)

 

Zeist, 13 juni 2014

 

Biga Groep overhandigt eigen krant aan burgemeester

Uniek project voor sociale werkvoorziening

 

Vrijdag 13 juni lanceert Biga Groep een eigen krant. Een uniek project voor een sociale werkvoorziening om de nieuwe gemeenteraden te informeren. Het eerste exemplaar werd door medewerkers Elize, Harry en Ton overhandigd aan burgemeester Koos Janssen. De medewerkers waren trots dat zij gekozen waren voor deze gelegenheid en de burgemeester noemde hen ‘collega’s uit Zeist’.

Directeur Gerhard ten Hove licht toe: ‘Deze krant is in eerste instantie gericht aan de gemeenteraden. Zo geven wij mensen waarvoor het vinden van werk niet zo vanzelfsprekend is, een gezicht. We hebben het vaak over regelingen, doelgroepen, subsidiestromen, zonder dat we precies weten over wie we het hebben. Hele gewone en bijzondere mensen met een grote diversiteit aan beperkingen en mogelijkheden. Om wie gaat het eigenlijk en hoe werkt dit bij Biga Groep? Vanuit verschillende invalshoeken wordt dit toegelicht. Onze klanten en relaties in de regio zullen deze speciale uitgave ook ontvangen’.

Inzet
Aan de krant werkten veel mensen mee. Zo staan er vijf burgmeesters er in met foto en een uitspraak en het Werkgeverservicepunt legt onder andere uit wat ‘Social Return on Investment’ inhoudt. Teamleiders van Biga Groep vertellen wat er bij de begeleiding van de medewerkers allemaal komt kijken. Een ervaringsverhaal van het KNMI en medewerkers die een baan zoeken bij een organisatie in de regio.

Informatiebijeenkomst voor gemeenteraden
‘Eerst maakten we een glossy en nu een krant. Wij proberen om iedere keer met iets verrassends te komen om het interessant te houden. Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat de lezer van de krant gaat vinden. Als de gemeenteraden zich massaal aanmelden voor de aangekondigde informatiebijeenkomst en een compleet beeld hebben van wat wij doen en voor wie, dan is onze missie geslaagd’, aldus de bedenker en hoofdredacteur Lisette Brenkman.

 

Biga Groep is de ondernemende organisatie in Midden Nederland die voor vijf gemeenten de Wet sociale werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Ook bieden zij trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.