Ingezonden

Bezoek Huis Doorn, Kasteel Amerongen en Casteelse Poort met korting

Bezoek Huis Doorn, Kasteel Amerongen en Casteelse Poort met korting

(ingezonden door Kasteel Amerongen)

Drie musea in de regio Zuid-Veluwe en Utrechtse heuvelrug besteden dit jaar in exposities en activiteiten veel aandacht aan de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog en het verblijf van de Duitse ex-keizer Wilhelm II in deze regio. Bezoekers van Huis Doorn, Kasteel Amerongen en De Casteelse Poort in Wageningen kunnen tot half november 2014 profiteren van korting op de entreeprijs op vertoon van een speciale flyer.

 

Museum Huis Doorn is – naast voormalig ballingsoord van de Duitse ex-keizer Wilhelm II – plaats van herinnering voor de Eerste Wereldoorlog in Nederland. In de voormalige keizerlijke garage opent begin september 2014 een tentoonstelling over Nederland en de Eerste Wereldoorlog. In de tentoonstelling zullen vijf thema’s verschillende facetten van Nederland en de Eerste Wereldoorlog belichten.

 

In Kasteel Amerongen zijn de sporen van het keizerlijk verblijf nog steeds zichtbaar. Het bureau waaraan de abdicatie is getekend, staat nog in de ruimte waar Wilhelm II tijdelijk verbleef. Vanaf eind juni 2014 organiseert Kasteel Amerongen een speciale rondleiding door tuin en kasteel. Een keizerlijke wandeling, tentoonstelling en arrangement met Huis Doorn staan ook op het programma.

 

Museum De Casteelse Poort in Wageningen besteedt in een tijdelijke tentoonstelling aandacht aan de gevolgen van WO I op lokaal niveau. In de expositie ‘Achter ons roffelt de oorlogstrom’ wordt ook stilgestaan bij de gebeurtenissen bij onze zuiderburen, de belangrijke kopstukken van deze oorlogstijd en aan de samenhang tussen WO I en WO II. Bezoekers ontvangen het gratis tentoonstellingsgidsje. In september en oktober 2014 organiseert het museum speciale kinderactiviteiten. Ook lezingen over het thema staan tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober) op het programma.

 

De flyer met kortingsactie is verkrijgbaar bij de drie deelnemende musea. Voor meer info over exposities en activiteiten: www.casteelsepoort.nl, www.huisdoorn.nl en www.kasteelamerongen.nl.