Sport

Korfbal: Dalto E1 en E2 Herfstkampioen!

(ingezonden door Dalto)

DRIEBERGEN – Ongeslagen begon Dalto/Klein Zwitserland E1 aan de laatste veldwedstrijd van de herfstcompetitie. Ongeslagen maar ook zonder puntverlies en dat wilden de spelers natuurlijk graag zo houden. Tegenstander was Tweemaal Zes E1, dat met twee punten achterstand op de loer lag om het kampioenschap te gaan delen. Maar dat liet Dalto E1 niet gebeuren. De 9-2 overwinning liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Het doelsaldo was weer wat verbeterd naar 74 treffers in de plus (95 voor en 21 tegen).

Dalto/BNApp.nl E2 kreeg het kampioenschap, ondanks het ruime doelsaldo van 85-36, niet cadeau. In de laatste speelronde moest gestreden worden om de eerste plaats met RDZ E1. In punten stonden ze gelijk, na de 8-8 van twee weken geleden. De spanning was goed te merken in de eerste tien minuten. Met rust had de E2 een minimale voorsprong: 3-2. Na rust ging het scoren gemakkelijker en de ploeg liet RDZ niet meer langszij komen. RDZ naderde een aantal keer tot op 1 punt, maar steeds werd daarna gelijk door de E2 gescoord. Bij 12-7 floot de scheidsrechter af en kon het kampioenschap samen met de E1 worden gevierd.