Gemeente

Herdenking MH17

(uit een Memo van benw)

De Nationale Herdenking MH17 vindt op 10 november 2014 plaats in de Amsterdam RAI. Tijdens de Herdenking worden alle slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 herdacht. Een belangrijk onderdeel in deze bijeenkomst is de ceremonie. Deze is rechtstreeks te volgen via de NOS tussen 13.00 en ongeveer 14.30 uur. De Herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. De Nederlandse gemeenten zijn vrij in hun invulling voor 10 november, de dag van de Nationale Herdenking MH17. Voor deze dag worden geen landelijke richtlijnen voorgeschreven. Iedereen kan hier op eigen wijze invulling aan geven.
Eén minuut stilte
Tijdens het programma zal een minuut stilte in acht worden genomen. Mensen die de uitzending volgen, kunnen zich hierbij aansluiten. In tegenstelling tot de dag van nationale rouw is er geen landelijk tijdstip voorzien voor de minuut stilte.
Op 17 oktober is een aanvulling gekomen op de instructies:
Minister-president Rutte heeft, met instemming van de ministerraad, een vlaginstructie vastgesteld voor maandag 10 november 2014. Op deze dag vindt de nationale herdenking van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 plaats.
Alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid voeren op 10 november de Nederlandse vlag halfstok. Gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen wordt verzocht deze vlaginstructie te volgen.