Politiek

Gerard Weck treedt terug als Commissielid voor D66

Gerard Weck treedt terug als Commissielid voor D66

(ingezonden door D66)

Na voor D66 Utrechtse Heuvelrug een half jaar actief te zijn geweest als lid van de Commissie Bestuur en Middelen, heeft Gerard Weck voor zichzelf de balans opgemaakt. Hij treedt terug als Commissielid.
Het politieke handwerk in de Commissie heeft een andere dynamiek dan hij voor ogen heeft. Voor zichzelf ziet Weck te weinig ruimte om zich aan deze politieke dynamiek te willen aanpassen. “Met zevenmijlslaarzen door een porseleinenkast rennen, is lastig manoeuvreren”, zo drukt hij het zelf uit. “En voordat ik scherven veroorzaak, maak ik graag plaats voor iemand die beter politiek onderlegd is”, aldus Weck.
Fractievoorzitter Hugo Prakke en afdelingsvoorzitter Michiel Otto betreuren deze beslissing, maar begrijpen Wecks beweegredenen en respecteren deze. “Wij hebben enorm veel waardering voor de inzet van Gerard in de afgelopen periode. Wij vertrouwen erop ook in de nabije toekomst te mogen rekenen op zijn kritische, onafhankelijke inbreng. En we zien Gerard ook graag de komende periode actief betrokken in de ontwikkeling van het ondernemersklimaat in onze gemeente”, stellen Prakke en Otto.
De fractie van D66 Utrechtse Heuvelrug draagt in de raadsvergadering van 15 december 2014 Johan Klaassen, de nummer zes van de D66-lijst, als nieuw commissielid voor benoeming voor.