Ingezonden

SP opent Meldpunt Zorg

Utrechtse Heuvelrug, 15 januari 2015
(ingezonden door SP)

Vanaf 1 januari 2015 vinden de decentralisaties van de zorg plaats. Gemeenten zijn nu verantwoordelijk voor jeugd- en gehandicaptenzorg, plus de zorg voor ouderen en langdurig zieken. Dit gaat gepaard met forse bezuinigingen. De SP krijgt veel signalen binnen dat deze veranderingen niet vlekkeloos verlopen en wil een platform bieden aan cliënten en zorgverleners in Utrechtse Heuvelrug die te maken krijgen met de gevolgen van de decentralisaties van de zorg of de WLZ.

Het Meldpunt is te vinden op de website: www.utrechtseheuvelrug.sp.nl

Het Meldpunt is bedoeld voor iedereen die met zorg te maken heeft: cliënt, medewerker, vrijwilliger, mantelzorger, betrokken familielid, of vriend(in). Uw melding kan gaan om een onaanvaardbare verlaging van het aantal uren thuiszorg of huishoudelijke hulp, over gedwongen vertrek uit een verzorgingshuis, maar ook om ervaringen, klachten of opmerkingen over dagbesteding, gehandicaptenzorg, en jeugdzorg.