Ingezonden

Explorers helpen bij klaarmaken van het paddentraject

(ingezonden door coordinator werkgroep paddentrek)

21 feb 2015: Scouting Zuylensteyn heeft met 10 Explorers (15-18 jaar) en drie begeleiders geholpen bij het plaatsen van de padden-netten aan de Veenseweg in Amerongen. De werkgroep Paddentrek (van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum) kon de hulp goed gebruiken want nu is de klus in één ochtend klaar, i.p.v. twee ochtenden.

Langs de N225 staan permanente amfibie-rasters maar om het recreatieve beeld van de Veenseweg niet aan te tasten, vangen tijdelijke netten de padden op. Eind februari moet het traject klaar zijn, want als de temperatuur s ‘nachts boven de 5° C blijft, komen de padden bij zonsondergang uit hun winterslaap en gaan naar hun voortplantingswater in de Bovenpolder. Als de paddentrek voorbij is, worden de netten langs de Veenseweg weer weggehaald.

Informatie of aanmelding bij de werkgroep Paddentrek: marita.flikkema@gmail.com of 06-20 944 744