Ingezonden

Slecht voorbeeld doet goed volgen……

Donderdag besluit de gemeenteraad over nieuwe stoplichten, rotondes en 30km-zones op de Driebergse Hoofdstraat. Op het officieuze facebookaccount (2.372 volgers) van Driebergen deelt Rob Jacobsen, woonachtig aan diezelfde Hoofdstraat, zijn visie op de plannen.

Slecht voorbeeld doet goed volgen……

Bedroevend lachwekkend waren de politieke escapades van voormalig wethouder verkeer(d) Bert Homan tijdens zijn ambtsperiode in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in het algemeen, edoch die met betrekking tot het wel en wee van onze Gevallen Parel in het bijzonder.
Met als absolute diepte hoogtepunten de gerealiseerde herinrichting van de Engweg en de beoogde veranderingen met betrekking tot de Hoofdstraat. En hoe blij wij allen wel niet waren toen de man van veel onzinnige woorden en labiele daden zijn stutten trok en uiteindelijk met de noorderzon vertrok richting Assen.
Maar het leven van een Driebergenaar is hard, meedogenloos en gaat zeker niet over rozen, want de ene dorpsgek is nog niet uit het zicht verdwenen of de volgende meldt zich alweer aan en is het nu wethouder verkeer(d) Veldhuizen die de spreekwoordelijke kar over de Hoofdstraat gaat trekken.
Doorstroming en veiligheid zijn als vanzelfsprekend de speerpunten en dan ontkom je natuurlijk niet aan die geijkte stokpaardjes als verplaatsing cq extra verkeerslichten, rotondes en de pseudo inspreekavonden, waar beleidmakers – alsmede goed betaalde onderzoekers – graag spelen met woorden en statistieken die nergens toe doen dan wel geenszins met de werkelijkheid stroken.
Ooit heb ik met Homan langs de Hoofdstraat gelopen en hem ……………………………………

lees verder op facebook