Ingezonden

Gemeente Zeist zoekt huurder voor oude Apotheek en Azijnmakerij

(inhezonden door gem Zeist)

 

De gemeente Zeist zoekt een huurder voor de oude Apotheek aan de 1e Dorpsstraat 13 en de Azijnmakerij aan de Maurikstraat 20 (voorheen 6) in Zeist. De monumentale panden, eigendom van de gemeente, zijn onlangs gerestaureerd. Voor geïnteresseerden is een verhuurbrochure beschikbaar.

 

De gemeente zoekt een bestemming voor beide gebouwen, die de cultuurhistorische waarde van Zeist op een eigentijdse manier versterken. De bestemmingen moeten goed inpasbaar zijn in het gebied met respect voor haar bewoners en omgeving. De gemeente zoekt dus naar mogelijke bestemmingen van de Azijnmakerij en de oude Apotheek die recht doen aan het ambachtelijke en historisch karakter van de panden. Een pré is dat de panden publiek toegankelijk zijn. Bovendien wordt gestreefd naar een langdurige invulling en is het daarom van belang dat de nieuwe functie(s) een gezonde economische exploitatie hebben.

 

Kijkdagen op 19 en 20 maart

Er zijn twee kijkdagen voor belangstellenden:

op donderdag 19 maart tussen 15.00 en 18.00 uur
en op vrijdag 20 maart tussen 15.00 en 18.00 uur

 

Het ontvangstadres is de Azijnmakerij aan de Maurikstraat 20 (voorheen 6) in Zeist. Vanuit daar kan met begeleiding de oude Apotheek aan de 1e Dorpsstraat 13 worden bezichtigd.

 

Verhuurbrochure

In de bijlage vindt u de verhuurbrochure met meer informatie over de oude Apotheek en de Azijnmakerij, en de volledige procedure. Op www.zeist.nl/verhuur staan alle bijbehorende bijlagen en documenten met meer informatie. Hier is de verhuurbrochure ook te downloaden.