Ingezonden

Informatiepunt over zorg 9 april op Belcour

(ingezonden door gem Zeist)

 

Heeft u vragen over hoe uw zorg nu geregeld is? Vragen over ondersteuning die u thuis nodig heeft of over zorg in een instelling? Vragen over jeugdhulp of over hulp voor ouderen of mensen met een beperking? Stel uw dan vraag aan de mobiele vraagbaak van het Informatiepunt Langdurige zorg en Jeugd van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Donderdag 9 april staat het informatiepunt van 8.30 tot 16.30 uur op Belcour.

 

Het ministerie van VWS gaat met een mobiele vraagbaak van het Informatiepunt Langdurige zorg en Jeugd langs diverse locaties in Nederland, waaronder zorgorganisaties en gemeenten. Deze mobiele vraagbaak staat op 9 april op Belcour, naast de weekmarkt.

 

Vragen

Uw vraag kan bijvoorbeeld gaan over de voorwaarden voor een persoonsgebonden budget (pgb’s) in de zorgverzekeringswet of wie verantwoordelijk is voor psychische behandeling in de jeugd-ggz, of persoonlijke verzorging.

U bezoekt hiervoor samen met de hostess de website www.hoeverandertmijnzorg.nl op een aanwezige iPad. Als u er dan niet uitkomt, belt u met een beschikbare telefoon naar het Informatiepunt Langdurige zorg en Jeugd en u krijgt ter plekke een antwoord op uw vraag, of u hoort wie u verder kan informeren. Er is ook een medewerker van het Zeister Centrum voor Jeugd en Gezin aanwezig.

 

Indicatie

Als u gebruik wilt maken van de mobiele vraagbaak, dan kan het handig zijn als u uw indicatie meeneemt. Met uw indicatie in de hand, kunnen de medewerkers van het Informatiepunt Langdurige Zorg en Jeugd u beter van dienst zijn.

Wilt u nu zelf al het een en ander opzoeken? Kijk dan op: www.hoeverandertmijnzorg.nl en www.dezorgverandertmee.nl.