Ingezonden

VVV Woudenberg zoekt nieuwe vrijwilligers

(ingezonden door gem Woudenberg)

WOUDENBERG –De VVV Woudenberg is op zoek naar drie enthousiaste vrijwilligers die het team in het Cultuurhuis Woudenberg willen komen versterken. Enthousiastelingen kunnen contact opnemen via info@vvvwoudenberg.nl.

Nieuwe uitdaging VVV
De VVV in Woudenberg is al jarenlang een vast punt in het dorp. Eerst zelfstandig in een eigen pand en sinds 2012 als onderdeel van de VVV Vallei in het Cultuurhuis. Nu staan er opnieuw veranderingen voor de deur. De VVV Vallei bestaat sinds 1 april 2015 niet meer. Er is een nieuwe organisatie gekomen, het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei, maar die exploiteert zelf geen VVV-agentschappen. Dit betekent dat de VVV Woudenberg weer een zelfstandig agentschap wordt. Wel onder de vleugels van Stichting Cultuurhuis Woudenberg, die de exploitatie van het agentschap voor haar rekening neemt. De huidige VVV-vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s die het leuk vinden om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe agentschap.

Vrijwilliger bij de VVV Woudenberg/Cultuurhuis
VVV-medewerker zijn is een leuke en veelzijdige vrijwilligersfunctie. De belangrijkste taak is het verstrekken van informatie aan toeristen en inwoners over uitstapjes, overnachtingsmogelijkheden, activiteiten en bezienswaardigheden en dergelijke in de gemeente en in de regio. Daarnaast zorgt het VVV voor de verkoop van verschillende artikelen, zoals fiets- en wandelroutes, cadeaubonnen en souvenirs. Omdat het VVV-agentschap in het Cultuurhuis zelfstandig is, behoort ook het verrichten van lichte administratieve werkzaamheden tot de taken, waaronder het bestellen van producten en het opmaken van de kassa. Tenslotte ontvangen VVV-medewerkers aan de balie ook bezoekers van het Cultuurhuis.

De VVV-medewerker is het gezicht van de VVV Woudenberg en het Cultuurhuis. De VVV zoekt iemand die representatief, behulpzaam en klantvriendelijk is. Het is mogelijk om zelf de eigen werktijden in te delen, de meeste vrijwilligers werken een dagdeel voor de VVV in het Cultuurhuis. De VVV is op zoek naar iemand die in staat is om met instructies zelfstandig te functioneren.

Vrijwilligerswerk leuk en dankbaar
Vrijwilligerswerk biedt vrijwilligers de mogelijkheid om zichzelf nuttig te maken en betekenis te geven aan hun leven door zichzelf in te zetten voor anderen. Het biedt ook kans om sociale contacten en werkervaring op te doen. Door vrijwilligerswerk kan iemand zijn of haar talenten benutten en ontplooien. Vaak brengt het werk ook structuur aan in iemands leven. Is uw interesse gewekt? Heeft u nog vragen en/of wilt u meer informatie over deze leuke en dankbare tijdsbesteding? Neem dan contact op door een mail te sturen naar info@vvvwoudenberg.nl.