Ingezonden

CDA blij met Coalitieakkoord “In Verbinding”

 

(ingezonden door CDA Utrecht)

Het CDA is buitengewoon tevreden met het bereikte akkoord waarin zij samen met de huidige coalitiepartners D’66, VVD en Groen Links de plannen voor de komende vier jaren beschreven hebben. Een goede basis om de structurele samenwerking van de afgelopen periode te continueren.

In het coalitieakkoord zijn de voor het CDA belangrijke onderwerpen als Kleine Kernen beleid met aandacht voor glasvezel, Verkeersveiligheid, leegstand van gebouwen (winkels, agrarische gebouwen, kantoren), en een betere aansluiting van het middelbaar onderwijs op de arbeidsmarkt meegenomen.

Na de eerste informatieronde van de informateurs is op hun advies gekozen om de gesprekken met de huidige coalitiepartners te starten. “De gesprekken verliepen in goede sfeer met respect voor elkaars mening en opvatting” zegt fractievoorzitter Mirjam Maasdam. “In de afgelopen periode heeft het CDA een belangrijke bijdrage geleverd aan het formuleren van nieuw beleid. We zijn blij dat we in de komende periode als coalitiepartij kunnen bijdragen aan de uitvoering. Dat willen we samen met de inwoners van de provincie gaan invullen”.

Het CDA kijkt dan ook uit naar de voortzetting van een goede samenwerking.