Ingezonden

Utrechtse Heuvelrug Bier type Zonnig onthuld

(ingezonden door Promo-Heuvelrug)

Burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen heeft gisteren als eerste het duurzame speciaal bier type Zonnig van het Utrechtse Heuvelrug Bier mogen bewonderen. Na het openen van een gesloten kartonnen doosje ontdekte de burgemeester tot zijn verrassing een tweetal flesjes bier liggend in een bedje stro.Twee flesjes tarwe bier c.q. wit bier voorzien van een mooi nieuw goudgeel etiket met blauwe rand, met het edelhert als toplogo en de aanduiding “Zonnig”.
Het bijzondere van dit tweede echte streekbier van de Utrechtse Heuvelrug is dat de tarwe, waarvan dit speciaal bier gemaakt is, afkomstig is uit de gemeente Rhenen. Daarom de eer aan burgemeester van der Pas het bier op deze wijze te onthullen.
De gemeente Rhenen heeft “duurzaam” hoog in het vaandel staan en organiseert diverse activiteiten om de inwoners bewust te maken van duurzaam leven en wonen.
Dit alles ter verbetering van het milieu en het duurzaam in stand houden van alle (historische) bezienswaardigheden en de mooie groene Utrechtse Heuvelrug waarop Rhenen gelegen is.
De stichting Promo Heuvelrug, eigenaar van het biermerk, heeft hiermee een tweede primeur. De eerste was het uitbrengen van het eerste echte streekbier type Blond gemaakt van gerst van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. En nu dan de tweede primeur van weer een echt streekbier type Zonnig. Nu gemaakt van tarwe uit de gemeente Rhenen. Beide speciaal bieren zijn voorzien van het logo “Duurzaam”. Om dit te mogen dragen staat het bier onder controle en toezicht van de Wageningen University en moet voldoen aan de strenge eisen van het “Reinheitsgebot”. Het nieuwe type Zonnig is een streekbier van hoge kwaliteit. Ambachtelijk gebrouwen en helder, fris en fruitig van smaak. Een echt zomerbier met 6% alcohol volume en een geheel eigen smaak. Het Utrechtse Heuvelrug Bier type Blond wordt in Rhenen al geschonken bij Steakhouse Cunera (vhn. ’t Vidauct), Allure park De Thijmse Berg, Hotel ’t Paviljoen, Residence Rhenen en Ouwehands Dierenpark. Spoedig zullen ook andere horecagelegenheden dit goede voorbeeld gaan volgen. Mogelijk is het bier spoedig ook in de supermarkt in Rhenen verkrijgbaar. Rhenen heeft nu een mooi nieuw en uniek promotiemiddel gekregen in de vorm van dit nieuwe zonnige streekbier. Door het gebruik van tarwe uit de eigen streek wordt de landbouw op de flanken van de Utrechtse Heuvelrug positief beïnvloed. Vanuit de opbrengsten van het bier worden door stichting Promo Heuvelrug nieuwe activiteiten ontwikkeld en bestaande activiteiten en (historische) bezienswaardigheden gesteund. Dit alles ter promotie van de gehele Utrechtse Heuvelrug zodat meer toeristen kunnen genieten van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft. Als u dus bier gaat drinken, drink dan Duurzaam Utrechts Heuvelrug Bier voor een duurzaam bestaan. Voor meer informatie en contact zie: www.promoheuvelrug.nl .