Ingezonden

Computercursus Austerlitz Zorgt voor ouderen succesvol

(ingezonden door Austerlitz Zorgt)

 

 

De iPad-cursus ‘Austerlitz Online’ die coöperatie Austerlitz Zorgt organiseert voor ouderen om hen zelfstandiger te laten opereren in de maatschappij, is succesvol. Op woensdag 17 juni ontvangen de 9 deelnemers op hun laatste, de zesde, cursusavond een certificaat uit handen van burgemeester Koos Jansen.

 

De gemiddelde leeftijd van de cursisten is 78 jaar. Sommigen hadden toen ze aan de cursus begonnen nog nooit een toetsenbord aangeraakt. Wat ze nu vooral hebben geleerd is omgaan met touchscreen en virtueel toetsenbord, knoppen bedienen, websites bezoeken, apps downloaden, Facetimen, e-mailen. Ze hebben ook allerlei opdrachten gekregen, zoals bijv.: zoek op internet wat het stomen van een colbert bij Cees van Dijk (de plaatselijke supermarkt) kost.

Vrijwilligers

Voor de vrijwillige cursusbegeleiders van Austerlitz Zorgt is het een grote uitdaging om met de ouderen te werken en resultaten te bereiken. De vrijwilligers staan ook na de cursus klaar om de geslaagden te blijven begeleiden en stimuleren.

 

Nieuwe cursus in trek

De cursus trekt veel belangstelling; nu al stromen aanmeldingen binnen voor de nieuwe cursus die start in het najaar. Meer informatie: www.austerlitzzorgt.nl.