Ingezonden

Grenscorrectie Gravenbol

(ingezonden door gem Heuvelrug)

Burgemeester en wethouders van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede zijn een grenscorrectie overeengekomen bij het recreatieterrein De Gravenbol. Het is de bedoeling dat het hele recreatieterrein in Wijk bij Duurstede komt te liggen.

Om dit te realiseren moet de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede een stukje verschoven worden in de richting van Amerongen. Het gaat erom dat de toegangsweg naar de Gravenbol binnen de gemeente Wijk bij Duurstede komt te liggen. Het voordeel hiervan is dat er één gemeente over het gebied en de toegangsweg gaat. De beheerder hoeft dan maar bij één gemeente aan te kloppen voor bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen.

Binnenkort nemen beide gemeenteraden hierover een besluit. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is dit op 2 juli en in de gemeente Wijk bij Duurstede op 23 juni 2015. Daarna wordt het ontwerpbesluit ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen kenbaar worden gemaakt aan het college.