Over etc

Hillridge krijgt een acht van honderd lezers

Hillridge krijgt van zijn lezers een dikke vier als rapportcijfer, op een schaal van vijf. Met die omgerekende acht op een schaal van tien is Hillridge natuurlijk blij mee. Verder moet ‘ie vooral doorzetten en commercieler worden, vinden de honderd respondenten op de enquete afgelopen juli.

Met de respons van honderd lezers is Hillridge trouwens ook heel tevreden. Die honderd respondenten gaven niet allemaal antwoord op alle vragen, want antwoorden stond vrij en overslaan mocht ook. Daarom krijgt Hillridge van twintig lezers een tien, van zevenendertig lezers een acht, van zestien lezers een mager zesje en van twee lezers een onvoldoende. Maar van vijfentwintig lezers geen eindcijfer.

Tevreden is Hillridge vooral met de antwoorden op vraag 5. ‘Zo lang!, hoort Hillridge wel eens van collega’s en lezers over zijn artikelen, dus bestond de vrees dat Hillridge als langdradig beoordeeld zou worden. Gelukkig niet dus, wel boeiend en informatief en ook niet negatief.  Weer wel onafhankelijk,  hoewel er ook twee lezers zijn die Hillridge braaf en aan de leiband vinden lopen. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde twee die vinden dat Hillridge niets toevoegt aan het bestaande Heuvelrugse medialandschap.

Over het algemeen dus vooral schouderklopjes. Meest opbouwend zijn de antwoorden op vraag 7 en vooral 8. Waaruit blijkt dat de lezer sport wat minder waardeert dan natuur en politiek en dat die lezer daarover liefst in de vorm van reportages leest.

Hoe nu verder. Daarover heeft Hillridge een zomervakantie nagedacht en de conclusie is dat er ruim voldoende waardering is maar onvoldoende lezers en daaruit volgend onvoldoende inkomsten. Na vier jaar ploeteren voor een maandsalaris dat in een lagelonenland modaal zou zijn maar hier de huur nog niet eens betaalt zal daarom elders een inkomen verdiend moeten worden. 

Wat niet betekent dat Hillridge verdwijnt, wel dat de berichtgeving op een lager pitje gezet en andere vormen krijgt, met alle gevolgen van dien. Maar ook dat mocht de goudmijn aangeboord worden of collegajournalisten toekomst zien in dit concept de werkzaamheden weer in volle vaart zullen belanden.

Hieronder een aantal screenshots van de resultaten, voor wie dat boeit en de statistiekenlessen nog niet vergeten is. Mediaan?