Heuvelrug

(offtopic:) Er vlogen twee orkanen over Soqotra, Jemen

Voor wie het weten wil, Hillridge werkte afgelopen week hard aan een artikel over de gevolgen van orkaan Chapala, die over het toch al zo geplaagde Jemen en eilandje Soqotra vloog. Omdat gifbekers altijd helemaal leeg moeten raast er vanochtend -dat is as we speak– nog een tweede orkaan -genaamd Megh- precies over het droomeilandje in de Indische oceaan.

Mocht het je interesseren, je leest meer over de gevolgen van Chapala en mogelijke gevolgen van Megh in dit stuk bij Abumelle, dat is aan de achterkant van Hillridge.
Daar vindt je ook oudere stukken over Soqotra. Een verhaal over hoe waanzinnig en mooi het op Soqotra is, over de strijd tussen geit en drakenbloedboom en een verhaal over een kademuur, gebouwd met Hollands ontwikkelingsgeld. Laatste nieuws, de muur heeft het gehouden en het dorp Qadhab behoedt voor een overstroming.

Voor geinteresseerde niet-abonnees zijn de stukken ook te lezen op Blendle:
Wondereiland zonder dinosaurussen
Geit versus Drakenbloedboom

Droge voeten op Soqotra