Heuvelrug

Lucht in gemeentekantoor komt ten goede aan Cultuur

Wethouder Boonzaaijer ontkent dat grote delen van het Doornse gemeentekantoor leeg staan. Mogen er toch bureautjes leegkomen, dan worden die geruild met het Cultuurhuis. (216 woorden)

Dat zegt Boonzaaijer -wethouder gemeentekantoor- in reactie op uitspraken van fractieleider Sybe Streekstra, van lokale partij BVH. Streekstra verraste deze week met een ingezonden brief in de lokale pers, waarin hij stelt dat tweederde van het gemeentekantoor leeg staat. Waarmee de tegenstanders van de bouw van het omstreden kantoor alsng gelijk zouden krijgen.

‘Misschien dat ze op een late vrijdagmiddag zijn gaan kijken, maar dat beeld herken ik niet, ‘ zegt Boonzaaijer. Wel, zegt Boonzaaijer, is het zo dat er geleidelijk meer ruimte komt in de kantoren, vanwege outsourcing van belastingambtenaren en vanwege een interne reorganisatie.

Maar dat dit tot grote leegstand heeft geleid is onwaar, zegt Boonzaaijer. ‘Het kleine gebouw is inderdaad verhuurd aan de regionale ict-dienst (RID), maar dat is van het begin af aan al het geval. Beide andere kantoren zijn goed bezet.’

De suggestie van Streekstra om de veronderstelde lege kantoorruimtes te verbouwen tot appartementen en te verhuren kan Boonzaaijer dan ook niet uitvoeren. ‘Er komen geleidelijk wel bureau’s vrij. Het ligt dan meer in de lijn der verwachting dat medewerkers uit het Cultuurhuis daarheen verhuizen, zodat we de vrijgekomen ruimte in het Cultuurhuis kunnen gebruiken voor culturele zaken.’