BuitenheuvelrugsGratisHeuvelrugHikesHillridgepic (of the day)

Verstopte damherten / Hiding deer

Op maandag mantelzorgdag wandelingetje gemaakt over Plantage Willem III, in de volle winterzon.

screenshot_20161128-151401

Het was er druk. De beige koninkspaarden en zwarte galloways vonden het waarschijnlijk te koud langs de rivier en waren onder de ecopassage door de helling opgelopen om een luw plekje te zoeken. En er waren ook nog wat koppeltjes mensen, als je inzzzoemt kun je die ontwaren.

point_5_1480339640167

Bovenop, precies waar de heide zoomt met het Heuvelrugse bos lagen drie damherten te zonnen, jonge bokken met grote geweien. Verstopt achter wat dennen- en berkenboompjes.

img_20161128_141932

Ze dachten dat ik ze niet zag maar dat deed ik wel. Benieuwd hoeveel damherten er dit jaar zijn. En hoeveel de jager er dit jaar mag afschieten, omdat ze anders belendende landgoederen inlopen en ze formeel eigenlijk helemaal niet op de Heuvelrug mogen wonen!

img_20161128_141638

Zal dat eens navragen bij Utrechts Landschap en boswachter Hugo. Grappig overugens is de straat die langs dit natuurgebiedje loopt, die heet Zwijnsbergen. Terwijl er ook helemaal geen zwijnen op de Heuvelrug mogen komen, laat staan wonen. Als ze er wel komen worden ze afgeschoten.

point_8_1480340793710

Dit vond ik ook wel een geinige foto, dit ben ik en in me hoofd zie je me hoofd weer. Volgende keer steken we de weg over en doen we naar de rivier toelopen, ik zag tenminste een hek dat open kon en ben nu nieuwsgierig.