Driebergen

Vandaag: Muziekfeest op Kraaybeek

Voor cultuur en muziek hoef je dit weekend niet per se naar het Haagse parkpop. Je kunt ook naar het Driebergse landgoed Kraaybeek, waar regionaal talent haar kunsten tentoonspreidt, op het Fete de la Musique.

Het Driebergse muziekfeest is een voortzetting van het Driebergse dorpsfeest, met ook Dwergpop, het lokale popfestival dat tot drie jaar geleden op het Seminarieterrein plaatsvond. Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur is het Kunst- en Cultuurfestival Driepop gratis toegankelijk. Op een podium naast restaurant Kraaybeek treedt lokaal en regionaal talent op, afgewisseld akoestisch, semi-akoestisch en met begeleiding. 

De Driebergse jeugdtheaterschool Midden-Nederland trapt af vanaf 12.00 uur met een serie workshops en optredens van onder andere de veelbelovende gitarist Jim van der Zee. Vanaf 14.00 uur optredens van respectievelijk de Driebergse zangeresen Annabel en NOA uit Driebergen en Zasja uit Utrecht. Nina en Merlijn sluiten om 16.00 uur het middaggedeelte af.

Vanaf 17.00 uur is het een betaald feest, onder de titel Fete de la Musique, net als veel soortgelijke initiatieven in Frankrijk en sinds een aantal jaar ook Nederland. Op een podium bij de Oranjerie middenop Kraaybeek treden achtereenvolgens op: de Driebergse a capella groep Instead, de band Paradise Punch uit Utrecht en rond 18.00 uur Argentijnse tango van Isolde Kanikani. Daarna sluit de band Simple Click het muziekfeest af. Kaarten, inclusief Haringhappen en een aansluitend diner, a €19,50 nog beperkt verkrijgbaar via Kiwanis Driebergen.