Heuvelrug

Wethouder: we doen ons best

Met twee afzonderlijke brieven reageert wethouder Verhoef op de kritiek dat de gemeente verkeerde keuzes maakt in de ruimtelijke ordening.

Dat een Heuvelrugse wethouder reageert op de soms niet malse kritiek die de gemeente te verstouwen krijgt op straat, in wandelgangen en op internet is vrij zeldzaam. Verhoef, verantwoordelijk wethouder voor ruimtelijke ordening, doet het gisteren en vandaag ineens twee keer wel. In een eerste reactie gaat de wethouder dieper in op de felle kritiek die waakhond Leefbaar Doorn leverde,  net voor de Kerstdagen, op een woningbouwplan voor de Doornse Beaufortweg. 

Volgens Leefbaar Doorn gaat het project -zeven woning en veertien appartementen- lijnrecht in tegen de eigen uitgangspunten van de gemeente. Bovendien zou het project niet passen in de landelijke omgeving. Volgens Verhoef echter past het project wel degelijk binnen de gemeentelijke visie, en sluit het ook in werkelijkheid goed aan bij de bestaande bebouwing.

Op de website van lokale courant De Kaap reageert Verhoef ook nog op een ingezonden brief die een voormalig plaatsgenoot daar achterliet. De man -inmiddels als journalist werkzaam in Twente– verwijt de gemeente een gebrek aan daadkracht  in het dossier Centrumplan Maarn. In het centrum van Maarn ligt al langere tijd een groot stuk grond braak, nadat een projectontwikkelaar ter elfder ure van medewerking aan een plan met womningen en winkels afzag. Volgens Verhoef wordt er hard gewerkt dat plan in gewijzigde vorm weer op poten te hijsen.