Heuvelrug

Heijmans dreigt gemeente met claim van 12 miljoen

Vastgoedontwikkelaar Heijmans daagt de gemeente Utrechtse heuvelrug voor de rechter. Heijmans zegt schade op te lopen door het afblazen van een bouwproject in Maarn.

Het conflict dateert al van voor de herindeling van de gemeente Maarn in fusiegemeente Heuvelrug. Volgens Heijmans zou de voormalige gemeente Maarn een schadevergoeding hebben toegezegd voor het niet doorgaan van woningbouwproject Planetenbaan. Heijmans daagt rechtsopvolger gemeente Heuvelrug nu voor de rechter, inzet is een schadevergoeding van 12,3 miljoen euro.

Over het conflict is niet eerder iets naar buiten gebracht. De gemeente zegt dat het ‘de civiele procedure met overtuiging zal doorlopen en de uitkomst van de procedure met vertrouwen tegemoet ziet.’ De gemeente voegt aan het persbericht toe geen toelichting te willen geven op de zaak zolang die loopt.

Later meer… Heijmans kan pas na de herfstvakantie door Hillridge gebeld worden. Sorry mensen