Heuvelrug

Wel iets minder alcohol schenken, in nieuwe APV

Donderdag stemt de gemeenteraad over een nieuwe APV. Clubs mogen blijven schenken, maar niet onbegrensd.

Read More

In de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening mogen verenigingen hun kantines openen en alcohol schenken van twaalf uur ’s middags tot middernacht. Wel moet op dagen dat ook jeugdteams spelen de tap tot 15 uur dicht blijven. Ook worden club- en kampioensfeestjes beperkt tot twaalf stuks per jaar, hoewel er weer ontheffingen zijn voor dagen als Koningsdag en caranavalsdagen. Maximaal vier maal per jaar mag een club de kantine verhuren voor een privefeestje. Dat is onvoldoende voor sommige clubs, maar er valt mee te leven, zegt HSI-voorzitter Kranenburg. Donderdag beslist de gemeenteraad over de nieuwe APV, en of clubfeesten in de zomertijdmaanden tot 01.00 uur mogen duren. 

IMG 8237

Lees ook: Clubs mogen blijven schenken