Heuvelrug

Haast voor Ontdekkingsreis:UPDATED

ontdekkingsreis

Met de goedkeuring voor nieuwbouw van negen villa’s op landgoed Oudeweg neemt de verhuisdruk voor basisschool Ontdekkingsreis verder toe.

Vorige week ging de gemeente Heuvelrug in principe akkoord met de bouw van negen villa’s op landgoed Oudeweg, waar basisschool de Ontdekkingsreis al jaren een noodgebouw bewoont. De Ontdekkingsreis kreeg afgelopen week nog wel een noodkrediet van €15.000 om de vocht en tocht in het gebouw te bestrijden, maar het is al langer duidelijk dat de school in 2017 weg moet.

Met de nieuwe plannen van projectontwikkelaar Van Wijnen wordt de verhuisdruk voor Ontdekkingsreis {mprestriction ids=”*”}alleen maar groter, zegt wethouder Veldhuizen, die nog deze week uit een lijst van twaalf mogelijke locaties zijn keuze bekendmaakt als plek voor het nieuwe of te vernieuwbouwen onderkomen van de Ontdekkingsreis.

Een oud schoolgebouw aan het Jagerspad -vorig jaar verlaten door basisschool Dolfijn- maakt daarbij vooralsnog de meeste kans. Eerder werd onderzocht of de door taxibedrijf Hoek verlaten grote schuur aan de Engweg geschikt is als locatie. Nieuw op de lijst is een bouwvlek in nieuwbouwwijk Groene Tuinen, waarvan de Christelijk Gereformeerde Kerk geen gebruik van zal maken, omdat die de Immanuelkerk wil overnemen van de Protestantse Kerk Nederland. 

Haast is in elk geval geboden, zegt Veldhuizen. ‘Ik wil uit alle macht voorkomen dat we de Ontdekkingsreis weer tijdelijk moeten huisvesten. Ik hoop het eind 2016 klaar te hebben.’ Veldhuizen wacht behalve een discussie over de locatie ook nog een discussie over de omvang van het gebouw. De school zelf gelooft in een groei tot tweehonderd leerlingen en wil een gebouw voor minimaal hondervijftig leerlingen.

De gemeente hanteert al langere tijd en streefgetal van tweeenzestig leerlingen. ‘Dat wordt een discussiepunt. We zullen binnenkort verder praten over nieuwbouw en omvang. Ik moet me daarbij wel houden aan de prognoses en de ondergrens daarvan is tweeenzestig. Ik kan moeilijk groter bouwen dan prognoses. Kijk bijvoorbeeld ook naar het Revius. Daar zitten nu 1500 leerlingen, maar bouwen we een nieuwe school voor 1200.'{/mprestriction}

UPDATE: De beslissing over de nieuwe locatie van Ontdekkingsreis is verschoven naar volgende week. Het college is er afgelopen dinsdag niet aan toegekomen.

Lees ook:
Negen villa’s op terrein FNV/AZC/Ontdekkingsreis
Geen andere optie: Ontdekkingsreis naar Jagerspad
Hoek Engweg wordt Ontdekkingsreis
Ontdekkingsreis: We willen nu een nieuwe school
Ontdekkingsreis wil geen tijdelijk, maar nieuw schoolgebouw
Dolfijn Zuid naar Noord. Leeg schoolgebouw voor Ontdekkingsreis
Toch nieuwbouw voor Ontdekkingsreis en Dolfijn

Provincie verbiedt reclame bij guerillakunst