Driebergen

Tijdelijk extra parkeerplaats bij NS-DZ

Op een braakliggend stuk grond naast het NS-station Driebergen-Zeist komt binnen twee maanden een nieuwe parkeerplaats. Daar kunnnen de komende tweeenhalf jaar tweehonderd extra forensen terecht. Onbetaald.

Het gaat om het terrein naast landgoed De Reehorst, waar de firma Capway jarenlang bakkerijovens produceerde. Capway is verhuisd naar Houten, het pand wordt nu gesloopt. 'Over twee maanden is het terrein maagdelijk, 'aldus een verheugde wethouder Homan, die de grond gaat huren van de vastgoedonderneming Trooster. Trooster heeft veel panden en grond rond het station in bezit. Homan gaat Trooster de huursom van  €250.000 betalen uit een oud potje: de BOR-gelden (Bereikbaarheids Offensief Randstad), waar nog geld in zat. Forensen kunnen  naar verwachting vanaf maart onbetaald parkeren op de nieuwe parkeerplaats. Volgens Homan zou aanleg en handhaving van een betaald systeem voor zo'n korte periode te kostbaar zijn. 

Overigens heeft de politie aangekondigd de komende tjd extra te controleren in de blauwe parkeerzones van de Heuvelrug, waar ee parkeerkaart verplicht is.