Doorn

Open huis in nog onaf gemeentekantoor

Ballast-leer ons kennen

Volgende week zaterdag is het open huis in de bouwput naast het Doornse cultuurhuis. Aannemer Ballast Nedam wil zich laten kennen.

Het Nieuwegeinse aannemingsbedrijf heet inwoners van de gemeente Heuvelrug en andere geinteresseerden op deze Dag van de Bouw van harte welkom op de bouwplaats aan de Doornse Driebergseweg. De architect heeft een tentoonstelling neergezet, de aannemer houdt rondleidingen over de bouwplaats, waar een 'nieuw, zeer duurzaam kantoor' moet verrijzen, passend in het 'flexibel kantoorconcept'. Door 'bijzonder goede isolatie, zoals drielaagsglas, een zeer efficiënte verwarming met behulp van warmte-koudeopslag en duurzame energie-opwekking met zonnepanelen' behaalt het gebouw een 'GreenCalc+ A-Label en gemiddelde GPR-score (cijfer voor duurzaam bouwen) een 8. Op energie zelfs een 8.3,' aldus het persbericht.

 Ballast-leer ons kennen

Het open huis valt toevallig of niet samen met het politieke voornemen van het college van benw een nieuwe wind van transparantie door de gemeentelijke organisatie te laten waaien, en ook samen met het aantreden van wethouder Homan als nieuwe wethouder Gemeenetkantoor. Het gemeentekantoor houdt nu al vijf jaar de gemoederen op de Heuvelrug in toenemende mate bezig. Afgelopen donderdag viel er nog een wethouder over het dossier.