Driebergen

Politieparkeerplaats wordt ook stationsparkeerplaats

De tijdelijke parkeerplaats die de politie naast de A12 heeft aangelegd is voorlopig nog niet weg. Het wordt vanaf volgend jaar ook parkeerplaats voor treinforensen.

Dat zegt wethouder stationsgebied Henk Veldhuizen. Raadsleden drongen er vorige week bij de opvolger van Homan op aan om de tijdelijke parkeerplaats van de KLPD zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Die parkeerplaats lag er afgelopen voorjaar ineens, op de grond van snelwegboerderij Hoofdstraat 26. Procedures waren er niet doorlopen, volgens Homan omdat de politie er liever geen ruchtbaarheid aan wilde geven.

De boerderij en de zeven hectares rondom zaten vorig jaar in een particpatieproject met inwoners, die er uiteindelijk voor kozen om er een landgoed van te maken, en juist geen parkeerplaats. Ook D66-raadslid Kamp zei vorige week weer dat er 'wat ons betreft' niet wordt geparkeerd op Hoofdstraat 26. 'Ik vind het zo'n wanstaltig gezicht.'  CDA-raadslid Teunis Reedijk noemde de parkeerplaats 'niet landschapsverhogend' en drong er bij zijn wethouder op aan het steen zo snel mogelijk 'terug te draaien'.

Dat kan volgens wethouder Veldhuizen niet. Niet alleen zit de gemeente vast aan een vijfjaarcontract met de politie, de wethouder wil de parkeerplaats ook zelf gaan gebruiken. 'Als overloop voor de parkeerplaatsen die verdwijnen wanneer het station gebouwd wordt. Dan hebben we een tijdelijk probleem, dus ik kan me niet voorstellen dat ik m nu weghaal en volgend jaar weer aanleg,' aldus Veldhuizen, die zegt dat net 'niet de bedoeling' is dat de parkeerplaats nog groter groeit.

Veldhuizen beloofde zijn gemeenteraad wel uiteindelijk iets moois van Hoofdstraat 26 te maken. 'Ik ga mijn best doen om dat beeld omgedraaid te krijgen. Zodat je als je de gemeente binnenkomt denkt: dit is het plaatje.'