Driebergen

Chaos rond mogelijk misgeplofkraakte ATM

Vanwege de mogelijke aanwezigheid van explosieven in het filiaal van ING aan de Driebergse Hoofdstraat is de verkeersader over honderd meter afgezet. Met een flinke chaos tot gevolg.

Vanochtend rond tienen kwam de melding binnen bij de politie, die eerst een kleine cirkel rond de geldautomaat afzette. Een korte inspectie van rechercheurs deed het vermoeden rijzen dat explosieven aanwezig zouden kunnen zijn, mogelijk de resten van een mislukte plofkraak. Waarna de Hoofdstraat of N225 over een lengte van honderd meter in de volle breedte werd afgezet.

 

Daarop ontstond veiligheid rond bank en geldautomaat, maar chaos op straat. Verkeersagenten stuurden het verkeer een parkeerplaats op die alleen via een labyrinth van bochten is te verlaten. Bussen en vrachtwagens kwamen vast te staan, met onoverzichtelijke toestanden en ook een kop-staart-botsing als gevolg.

Inmiddels verloopt de omleiding via andere wegen en is de explosievenopruimingsdienst ter plaatse om de boel te onderzoeken. Ook woningen rondom de bank zijn ontruimd. De bekende 112-fotografen en filmers zijn gelukkig allemaal ter plaatse om alles voor jullie vast te leggen. Er zit er zelfs een in de kerk, zo te zien. Of is dat ernaast?

Gisteravond kreeg de N225 het ook al flink voor zijn kiezen, nadat de A12 afgezet moest worden omdat een vrachtwagen de palen had geramd die signaleringsborden dragen. Die dreigden op de weg te vallen, waarna het verkeer Utrecht-Arnhem bezit nam van de oude Hoofdstraat.