Heuvelrug

Kaartjeskopers Maarns feest almaar radelozer; UPDATED

Een flink aantal gedupeerde kaartjeskopers van het Maarnse hockeyfeest heeft eind vorig jaar aangifte gedaan van oplichting. Tot hun wanhoop zijn de aangiftes nog niet doorgedrongen tot de lokale politie ; UPDATE

De frustratie zit inmiddels hoog, bij kaartjeskopers van het Maarnse feest Three Times a Lady. Dat feest werd eerst tweemaal afgelast, daarna beloofde organisator Cees Chevalier herhaaldelijk en maandenlang de kaartjes te restitueren. Voor sommigen gaat het om bedragen tot boven de €300. Nog steeds heeft niemand zijn geld teruggezien, behalve de man die mede organisator Zijlstra uit eigen zak betaalde nadat hij haar begon te stalken.

Een groep rond de Langbroekse Henriette Lentfert was in november de beloftes beu en deed aangifte van oplichting. Die aangiftes zijn -twee maanden later- nog niet doorgedrongen tot de lokale politie, weet politievoorlichter Luckel desgevraagd te melden. 'Ik heb navraag gedaan, maar er is ons niets bekend van aangiftes. Dat zou wel bij ons terecht moeten komen,' aldus Luckel, bij wie het debacle van het feest uberhaupt niet bekend is.

Henriette Lentfert -zelfbenoemd woordvoerder van een groep van twintig kaartjeskopers- is het een raadsel waar de aangiftes gebleven zijn. Ze is er nog wel achteraan gegaan, maar ontving op haar emails alleen standaardmails en geautomatiseerde antwoorden. Een telefoontje naar de telefooncentrale van de politie leverde het antwoord op dat de politie Kennemerland de aangiftes landelijk verzamelt, om ze vervolgens regionaal uit te zetten.

Navraag bij de gemeente levert eenzelfde beeld op. Burgemeester Naafs -een bekend liefhebber van muziek en voorstander van feesten- zegt het betreuren dat het feest niet is doorgegaan. Veel meer zegt Naafs -die de organisatie vorig jaar hard hielp om het feest op poten te zetten- er niet van te weten. 'Daarvoor moet je bij Chevalier zijn,' aldus Naafs.

Chevalier zelf zei tot eind vorig jaar op vragen van kaartjeskopers hard te werken aan restituering. Naar eigen zeggen zouden duizenden mensen al zijn terugbetaald, de laatste honderden zouden spoedig volgen. Later meldde Chevalier verwikkeld te zijn in procedurers en rechtszaken met managers, leveranciers en onlineticketverkopers, waardoor hij niet kon betalen.

Het geld -ruim twee ton- zou volgens Chevalier veilig op een kwaliteitsrekening staan, waar niemand bij kan. Volgens Chevalier zouden juristen en een notaris de zaak bewaken, maar namen van juristen en notarissen heeft Chevalier nooit willen noemen. Inmiddels neemt Chevalier ook voor Hillridge zijn telefoon niet meer op.

Ludo Voeten, manager van Ruth Jacott -een van de artiesten die in Maarn zou komen optreden- heeft de hoop op een oplossing allang opgegeven. 'Zo komen we er elk jaar wel een paar tegen. Het heeft mij al een aantal duizenden euro's gekost. Ruth kan ook naar haar gage van tienduizend euro fluiten. Het is een stichting he, daar kun je wel tegen procederen, maar dat heeft geen zin.'

Volgens Voeten heeft ook reputatieschade geen invloed op personen als Chevalier, die in een vorig interview gebukt zei te gaan onder dreigementen en valse aantijgingen. Voeten: 'Zulke mensen hebben daar compleet maling aan. Het is gewoon een oplichter.'

UPDATE: In ieder geval twee kaartjeskopers hebben vandaag hun geld teruggekregen. Later hopelijk meer…………

Lees ook:
Maarnse nietfeestgangers doen aangifte
Maarns feest: nu snel geld terug
Nog steeds groen licht voor Maarns feest
Maarns feest naar augustus, in Maarsbergen
Tijd dringt voor Maarns feest met Ilse, Trijntje en Ruth
Vrees voor zwendel met Maarnse kaartjes
Ilse de Lange naar Maarn
Maarn plat voor Ilse en Trijntje