Driebergen

Repair Café Driebergen groot succes!

De Inloop Driebergen, gevestigd in het pand van de Eurowinkel, beter bekend als het oude gemeentehuis, heeft op 27 maart haar eerste Repair Café beleefd.

(ingezonden door Kwintens)

Vijf vrijwilligers, met allen een eigen deskundigheid waren aanwezig om het grote aanbod van apparaten onder handen te nemen. Andere vrijwilligers van De Inloop gaven ondersteuning, zetten koffie, zorgden voor een praatje of voor rondleidingen in De Inloop en De Eurowinkel; ieder had genoeg te doen.
Zeker 40 bezoekers – met soms meerdere apparaten – hebben uitsluitsel gekregen of hun meegebrachte apparatuur nog wat langer mee zou kunnen gaan. Van alles kwam op tafel: stofzuigers, koffiezetapparaten, video- en filmapparatuur, telefoons, lampen, kleding, etc. De meeste bezoekers gingen tevreden naar huis. Sommige bezoekers komen de volgende keer weer terug, omdat het juiste specialistische gereedschap niet voorhanden was.
De reparaties worden gratis gedaan bij het Repair Café, maar een vrijwillige bijdrage is zeker welkom zodat er altijd voorzien kan worden in voldoende gereedschap en reparatiematerialen. Stichting vluchtelingkinderen – beter bekend als de Eurowinkel – en Kwintes hebben de aanschaf van het al aanwezige gereedschap gesponsord.

Eén van de doelen van het Repair Café is buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Tevens kan men zo ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Dat is deze middag wel gebleken. En als de wachttijd iets te veel oploopt – er wordt gewerkt met volgnummers – dan is er mooi de gelegenheid om eens rond te kijken bij de enorme hoeveelheid boeken en kleding van De Eurowinkel. Zeker de moeite waard!

Vele bezoekers gaven aan dat het Repair Café een prachtig initiatief is. Dat er behoefte aan is blijkt wel, gezien de grote opkomst; niet alleen vanuit Driebergen, maar ook uit omliggende dorpen zoals Doorn, Maarn en Wijk bij Duurstede. Voorlopig zal er elke laatste vrijdag van de maand een Repair Café plaats vinden. De volgende keer zal er een groter aantal deskundige vrijwilligers aanwezig zijn want tijdens de eerste middag hebben enkele bezoekers zich hiervoor al aangemeld.
Het volgende Repair Café vindt plaats op 24 april, van 13.00 uur tot 15.30 uur.

Het Repair Café is slechts één van de activiteiten van De Inloop Driebergen. Het is ook een ontmoetingsplek voor inwoners van Driebergen, waar men voor en met elkaar activiteiten organiseert. Er is gelegenheid om binnen te lopen en een praatje te maken, maar er is ook ruimte om diverse activiteiten te doen. Iedereen die behoefte heeft aan meer sociale contacten, aan meer dagbesteding of de behoefte heeft om meer zinvol bezig te zijn – voor zichzelf of voor een ander – is bij De inloop Driebergen aan het juiste adres.