Heuvelrug

Stichting: Reehorst geen stroman van Triodosbank

De verkoop van snelwegboerderij Hoofdstraat 26 aan stichting de Reehorst wekt bevreemding. De stichting treedt niet op als stroman van Tridosbank, zegt stichtingsbestuurder Peter Vullers.

Dat stichting De Reehorst als stroman van Triodosbank fungeert is is onjuist, zegt Peter Vullers, bestuurder van de stichting. ‘We zijn gewoon een zelfstandige stichting die het landgoed beheert.’ Ook is de stichting nog altijd de jure en de facto eigenaar van het landgoed, zegt Vullers. Dat het landgoed medio volgend jaar overgaat in handen van de Triodosbank doet daar niets aan af. ‘Triodos is geen eigenaar van de Reehorst, alleen financierder. Er zijn inderdaad contracten gesloten, dus mogelijkerwijs gaat dat gebeuren. Maar dat heeft met deze transactie niets te maken. Dat staat volstrekt duidelijk in het persbericht, dat het in onze handen komt. Het landgoed is de afgelopen jaren gesaneerd en kan gewoon verder functioneren.’

Volgens Vullers is De Reehorst ook altijd aanwezig geweest bij de gesprekken over de toekomst van H26. ‘We zijn wel degelijk bij de gesprekken geweest, als buurman zijn we altijd geinteresseerd. Maar we waren ook aanwezig als partij, omdat we er de voorkeur aan geven het stuk aan ons landgoed toe te voegen.’ Dat de stichting daar niet direct geld voor in kas heeft is volgens Vullers geen probleem. ‘Voor vastgoed heb ik niet per se geld op de bank nodig, dat kan ook met een financier. Dat Triodos onze financier is, dat is geen geheim.’
Lees ook:
Boze ondernemer: Heuvelrug zet reputatie op spel

Kandidaatkopers H26 boos over onderhandse verkoop

Heuvelrug verkoopt H26 aan Triodos
Snelwegboerderij H26 moet wel wat opbrengen
Niet iedereen welkom bij geheime participatie H26
Snelwegboerderij H26 wordt geen landgoed maar parkeerplaats, bouwput en bezinkbassin
Homan: Triodos moet parkeren op H26
Triodos wil helemaal geen parkeergarage op H26
H26 tot 2017 parkeerplaats politiedienst LE. Vanaf 2017 parkeerplaats Triodos
D66: geen parkeergarage op H26
Akker H26 voorlopig naar Prorail
Triodos kandidaat-koper H26
Nog dertig kandidaten over voor H26;UPDATED
Weer nieuw plan voor H26: Slowfood langs A12
H26 wordt parkeerplaats en ingang Triodosbank
Landelijke politie -tijdelijk- naar snelwegboerderij H26
Snelwegduin: prachtig, maar moeilijk haalbaar.
Wethouder wil duurzaamheidspark